Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    mei 2007
    M D W D V Z Z
    « Apr   Jun »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,978 hits

Zuiderterras

Posted by Bert op 6 mei 2007

Het nuttige aan het aangename koppelen was gisterennamiddag het devies: Bart had nog altijd zijn paascadeau tegoed en daarbij kwam dat we nog vlug van de laatste zonnestralen wilden genieten bij lekker eten: restaurant Zuiderterras was de ideale keuze dus.

Zuiderterras


Nu Frank en Sabine het einde van de Grote Droogte hebben aangekondigd, was het dringend tijd om een terrasje te doen (wat we, schandalig genoeg, nog niet hadden gedaan met dit mooie weer) en aangezien het Zuiderterras een terras heeft met een uitzicht om U tegen te zeggen (langs de Schelde en met zicht op de hoogste kerktoren van ons land), was de keuze snel gemaakt.
Bovendien geen gesukkel met het maken van een telefonische reservatie: het kan ook via hun website (zalig voor iemand die niet graag telefoneert), en een half uur later was de bevestiging al binnen!
Wat?
Niemand minder dan bOb Van Reeth, van 1999 tot 2003 bouwmeester van Vlaanderen, tekende dit gebouw, er neergepoot tussen 1989 en 1991, nadat het vorige gebouw was afgebrand in 1973.
Het restaurant, dat plaats biedt aan 100 personen, heeft ook een feestzaal. Je kan er van ontbijt tot diner doorlopend terecht voor heel wat lekkers.
Het verdict?
Na een aperitiefje kregen we onze gerechten mooi gedresseerd op Zuiderterras-borden: Bart had gekozen voor het lamskroontje met korstje van pistachenootjes, gesauteerde groene groenten en aardappelgratin (€20,50), ik hield het wat simpelder (maar daarom niet minder lekker) met een steak met slaatje van rucola en witte kool – champignonroom (€16,80). De steak was zoals het hoort (seignant gebakken voor mij graag), het slaatje was knapperig en vers, maar wat gewoontjes. Het aantal stukjes champignon (tweetal) waren een teleurstelling… Ook het lamskroontje was een streling voor de tong, maar de gratin was wat aan de droge kant. Als dessert kozen we voor chocolade moelleux ‘de luxe’ en een duo van crème brûlée (vanille en chocolade). Qua originaliteit kan dat wel tellen, en bovendien lekker zoet, zoals het hoort!
De bediening was perfect, maar soms wat te familiair: Extra commentaar bij “Heeft het gesmaakt” “Jazeker” “Tja, had je nee gezegd had ik het toch niet geloofd” en na het dessert nogmaals “Goh, da’s eigenlijk een standaardvraag hoor…”, is overbodig.
Prijs-kwaliteit was dus goed, maar nu ook niet super voor deze meerprijs. Je betaalt hier duidelijk voor de locatie en die is uniek!
Score?
4 senseo’s – magnificent my dear!
4 senseo’s - magnificent my dear!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: