Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    juni 2007
    M D W D V Z Z
    « Mei   Jul »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,982 hits

B&B: Bakken & Braden! => Broodpudding

Posted by Bart op 2 juni 2007

Wat doet een mens op een luie zaterdagnamiddag na een zware 3e editie van “ComsoNight”? (jaja, foto’s volgen nog…) Inderdaad: knoeien in de keuken!
In deze aflevering geen patatjes maar broodpudding Piet! (niet voor gevoelige kijkertjes)

Wat hebben we daarvoor nodig Mimi?
– 1/2e liter melk
– 1/2e kg oud brood (mag natuurlijk deels vervangen worden door koekjes, speculoos,…)
– 200gr rozijnen
– 200gr bruine suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 2 eitjes
– kletsje boter
– voorverwarmde oven (190°C)

Hoe gaan we te werk Piet? Met de kitchenboy?
1. Warm de melk op en scheur het brood in stukken.

2007-06-02 Broodpudding 1

2. Giet de melk bij het brood, voeg de rozijnen en de bruine suiker toe en prak het geheel ruw met een vork.

2007-06-02 Broodpudding 2

3. Klop de eieren op met de vanillesuiker en meng dit onder de bruine, eerder ondefinieerbare massa.

2007-06-02 Broodpudding 3

4. Gooi alles in een beboterde bakvorm.

2007-06-02 Broodpudding 4

5. Laat de smurrie zo’n 40 minuten bakken op 190°C.

2007-06-02 Broodpudding 5

Sfeerfotootjes staan op onze Flickrpagina: geef toe, het ziet er ab-so-luut niet uit… maar het is overheerlijk!

2007-06-02 Broodpudding 6

8 Reacties to “B&B: Bakken & Braden! => Broodpudding”

  1. Nicolas said

    En wanneer kunnen we ne keer voorbij komen om te proeven?
    groeten,
    Nicolas

  2. Doggie said

    hmmm … dat ziet er zeer lekker uit ! Heb het nog nooit geprüft met speculaas. en idd ‘ComsoNight’ was great.

    Dienst de voorverwarmde oven om de keuken te verwarmen Piet ?

    Hoeveel calorietjeuhs ? Opletten met geraffineerde suikers he🙂

    Oh ja, I need the kitchen boy to ..🙂 gniffel

  3. Lexie said

    Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ik wil ook😦

    Nu weet ik ook hoe “bodding” in beschaafd nederlands heet. Enneuhhh de mammie deed er zo suikerbrokjes in (ja ik kan het niet anders omschrijven, zo suikerstukjes, hééééééél lekker)

    Diep in mij schuilen Hans en Grietje denk ik, boefennnnnnnnnnnnnnnnnn !!!!!

  4. Bart said

    @ Nicolas:
    Liefst zo snel mogelijk, er is nog net 7,65 cm over…🙂
    @ Doggie:
    Neen Mimi, dat doen we met het gasfornuis: ruik maar even!🙂
    @ Lexie:
    Euhm, die suikerbrokjes… harde suikerklontjes van Tiense Suiker misschien? Met of zonder papiertje?
    Bert houdt het trouwens op “poting”😉

  5. Michiel said

    Broodpudding… Dat zijn toch wel van die dingen waar ik na mijn eerste Cozmo-night liever niet aan dacht… Laat staan er eentje maken…
    Vind het bijzonder moedig van jou bertje dat jij het wel aandurft… Volgens mij zag jij er nochtans op een bepaald tijdstip NOG minder fleurig uit dan ik…

    Enneuh laat die foto’s maar zitten hoor…

    Greetz
    Michiel

  6. I do trust all the ideas you’ve introduced to your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are too short for beginners. May just you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

  7. I really appreciate this post. I have been looking all over for this!
    Thank goodness I found it on Bing. You have made my day!

    Thank you again

  8. Why people still use to read news papers
    when in this technological globe everything is accessible
    on web?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: