Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

 • Voyeurs…

  ...kunnen ons begluren op

  Flickr!

 • Kalender

  juni 2007
  M D W D V Z Z
  « Mei   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Heel eventjes in vakjes denken

 • Woordenwolk

 • Archief

 • Blog statistieken

  • 155,275 hits
 • Advertenties

Frituur Number One

Posted by Bert op 5 juni 2007

Sinds we in Antwerpen wonen, hebben we nog niet mogen proeven van de gastronomische geneugten van de frituren in de Koekenstad… Pita, ja dat wel al, maar het wordt dringend tijd dat we hét Belgische exportproduct hier ook eens aan een grondige test onderwerpen! We zijn eraan begonnen met één van de bekendste frituren uit de stad: Number One.

Wat?
Dit frietkot -al is het niet meer echt een kot te noemen, alhoewel het in de eerste jaren wel als kot gestart is- in de Hoogstraat 1, pal in het Antwerpse toeristische centrum dus, is alvast één van de bekendste frituren in de stad. Het leek ons dus een goed idee om hier van start te gaan met onze zoektocht naar de beste frieten van ’t Stad.
De frituur stond in maart 2006 nog in lichterlaaie, maar de eigenaars bleven niet bij de pakken zitten en konden algauw opnieuw pronken met een nieuwe frituur.
Het heeft alvast één groot voordeel: het heeft zitplaatsen. En ja, voor ons is dat wel degelijk beter, want we hadden onze zondagse kleren aan en die mochten natuurlijk niet vuil worden met sauzen en andere vettigheden… Anderzijds ben je nogal beperkt in de keuze (je kan er geen mediumeke bestellen en hamburgers en dergelijke heb ik ook niet op de kaart zien staan…).
Ons verdict?
Als vroegere frituurmedewerker (jaja, ik heb verborgen talenten!) weet ik maar al te goed wat goeie frieten zijn, en het zijn er zeker gene van Number One: weinig smaak en weinig inhoud. Verre van verse frieten dus, al waren ze wel goed gebakken. Ik ben trouwens ook geen fervente voorstander van liters saus op mijn frieten. Bovendien is een groot pak hier, eigenlijk een mediumeke in West- of Oost-Vlaanderen. Ook wat saté-kruiden hadden mij gesmaakt op mijne saté (nee, op de frieten nie, dank u). De service is ook niet echt vriendelijk te noemen: je hebt amper de tijd om je keuze te maken en het spreekt ook nog eens moeilijk van achter glas… Het lijkt sterk op lopende bandwerk: toeristisch dus! Een grote buis wat ons betreft. Iemand enig idee waar ze wel goeie frieten hebben in Antwerpen?
Score?
1 senseo, wat een ramp!
1 senseo - wat een ramp!

Advertenties

54 Reacties to “Frituur Number One”

 1. Nicolas said

  Niets boven frieten van ’t Blauw Kotje in Gent…
  Toen ik een paar weken geleden in ’t land was ben ik er ne keer geweest. MevrouwBlauw Kot heel content natuurlijk dat ene van haar oude vaste klanten weer ne keer voorbijkwam…. 🙂

 2. Frank said

  Inderdaad t’blauw kotje rules, op 20 meter van mijn deur is dat, de beste ooit gegeten, geweldige service, netjes, enz enz, da is dan ook de enige frituur die ik 5 senseo’s zou geven, allé, 5 frituurpotten
  xxx Frankske

 3. […] hebben ze hun business uitgebreid met een soort veredelde frituur. Dit kaderde dus perfect in onze zoektocht naar goeie friet in Antwerpen. Ons verdict? We bestelden ons beiden vol-au-vent met friet. Tijdens […]

 4. Ann, Cedric en Wim said

  Als je echt een lekker frietje wil eten, goudgeel gebakken, niet vettig, lekker van smaak, veel keuze in bijhorigheden, koude schotels, belegde broodjes, een snelle en vriendelijke bediening…. dan moet je steevast bij
  frituur B & W zijn in Averbode 013/293012
  Je moet ons niet geloven maar wij rijden geregeld naar daar voor een lekker frietje (afstand 30 km enkel).
  Allen daar heen en proeven!!!

 5. Ann Simoens said

  Volkeren aller landen die op zoek zijn naar hemelse frietjes van de frituur, slecht een adres: Friethoeveke in Destelbergen (bij Gent) op de Dendermondsesteenweg. Ik heb er mensen van Mechelen, Kortrijk, Antwerpen, … mee naartoe genomen en ze zijn het er allemaal over eens: hier willen we terugkomen. Zelf in plantaardige olie gebakken frietjes, meer moet dat niet zijn!

 6. Van Hassel Annelies said

  Dit is wel sterk om te lezen … Frituur Number One heeft in héél het stad de reputatie van beste frituur van het land wat betreft frieten. Da’s geen gezegde van mezelf, je mag kritisch zijn en een eigen smaakpatroon hebben (graag zelfs), maar dit raakt kant noch wal.

  quote : Iemand enig idee waar ze wel goeie frieten hebben in Antwerpen?
  Dit druist volledig in tegen de het gegeven dat Number One gewoon een begrip is in Antwerpen én daarbuiten … in de goeie context welteverstaan.

  • prosper ysbeer said

   ewel voor mij mag number one een begrip zijn maar dan vooral van het profiteren van “den argeloze toerist” dan is de barak aan’t steenplein een HEEL stuk beter, om nog niet te spreken over ’t falconplein (nu op de aalieuwerui), dat op de peerdemarkt, oep de ossemarkt, aan de vlier straat en een van de fritueren op de stjansvliet ….

   voor de nr1 de number one was en waar hij nu gevestigd was maar een wel barak oep wielen ( en ja ik ben zo ou dat ik dat nog heb geweten) dan waren dat goei fritte

  • Antwerpener said

   Frituur number one is een begrip in antwerpen,
   omdat het altijd open is,
   omdat iedereen Maria kent (ookal is dat niet haar echte naam),
   omdat het daar veel te duur is,
   omdat het een toplocatie heeft in het touristisch centrum.

   MAAR NIET omdat het goede frieten heeft!

   De zaakvoerder is een hollander die je nooit ziet en gewoon geld wil halen uit de frituur
   (dat wil zeggen zoveel mogelijk in de zakken zitten van de zatlappen en touristen)
   Sinds dit weekend zijn ze trouwens opgedoekt door het parket… No more!

   Voor goede frieten, best richting ossenmarkt of falconplein.

   grt

 7. Van Hassel Annelies said

  Toevoeging uit de krant De Standaard :

  ANTWERPEN – Frituur Number One is een begrip in Antwerpen. De frituur opende in 1982 en is sindsdien 365 dagen per jaar open. Weer of geen weer, dag of nacht: altijd moet je er aanschuiven. De Number One is waarschijnlijk de bekendste frituur in Antwerpen en dat is terecht, want de frietjes behoren tot de lekkerste van de hele stad. Frietenmonument Maria Vanlommel bedient alle klanten even vriendelijk. Een klein bakje friet met saus kost 3,20 euro. Niet echt goedkoop, maar het belet ons niet de Number One een plaatsje in de top vijf van de beste frituren in de provincie te geven.

  Nu jij ?

  • Danny said

   Ik ben samen met mijn vriendin {nu inmiddels ex} een weekendje samen naar Antwerpen geweest en in de avond uren zijn wij gelijk een frietje gaan eten en ik weet niet precies hoe die straat heet, ik weet wel dat daar ook ergens in die buurt een broodjeszaak is, waar je broodjes kaas en zo kan eten en van alles en nog wat. Maar in dat frietkot daar in de buurt daar was de snackbar niet echt schoon, wel waar je de frietjes moet bestellen, maar als je richting de toiletten loopt, zie je de keuken en daar lag allemaal viezigheid op de vloer en ik en mijn ex-vriendin hadden al gelijk genoeg qua eten en de zondagavond dat wij weer gingen eten, zijn wij ergens anders in Antwerpen een frietje gaan eten en ik weet wel, dat daar weer in die straat ook nog een banketbakker zit en het is vlakbij de markt, dacht ik en een frietje kost daar zo 3 euro en nog wat en dat waren heerlijke frieten en alles zag daar prefect uit, want zelfs de mensen waren aardig die de frieten bakten en waar je het kon bestellen en er zit inderdaad een glas voor en waar je dan de frieten besteld, dan kan je naast die snack bar in een soort frietkotje gaan zitten, op houten banken en tafels en ja, hoe die mooie frietkort heet, weet ik niet precies… maar ik weet ook nog wel, het waren wat oudere mensen, dat weet ik nog wel. Als iemand het weet, dan hoor ik het wel…

 8. Emanuel said

  Frituur ’t Hoekske aan Frans Van Hombeekplein in Berchem, beste frieten in de verren omtrek!

 9. Bert said

  @Annelies,

  We weten dat Number One inderdaad een begrip is in Antwerpen (ook al weet ik niet waarom), maar dat belet nog niet onze eigen mening te hebben. Het is gewoon een neerslag van één ervaring in vergelijking met andere, meer niet.

 10. Benjamin said

  (Jeeej, jullie leven nog 🙂 )

 11. Corleone said

  Degene die Frituur No.1 een goei frituur vinden weten ni wat goei fritten zijn denk , fritten zijn meestal slecht gebakken , te veel zout , beperkte keuze in snacks , de stoofvleessaus eerst aangelengd met water en dan terug dikker gemaakt met maizena , dat is frituur no.1…Waar de nieuwe haarkapper vroeger zat aan de leien en de st jacobsmarkt daar hebde nu een redelijk goei frituurke , frituur express , in elk geval het beste in de wijde omtrek…

 12. Antwerpen Dam said

  Het is inderdaad een begrip in Antwerpen, de frituur nr.1. Ik ga er jaren af en toe ‘graag’ langs, maar NIET voor de frieten, dat pak ik er wel bij, maar Maria. Moest Maria er niet werken, was het binnen de korste keren failliet, want wie zegt dat ze daar goee frieten hebben, kent geen goeie frieten.
  Te Antwerpen vind ik de frieten van Frituur Jan sinds de vernieuwing wel goed, op Viaduct Dam te Antwerpen.

 13. Bart said

  @ Antwerpen Dam: bedoel je dan Frituur ’t Viaductje? denk dat we daar inderdaad ook al eens geweest zijn en die frieten mochten er inderdaad best zijn!

 14. De Bikschotenaars said

  Heeft niemand dan ooit de frietjes van de alom bekende frituur op Langemarkplatse geproefd ? Her en der bekend als ” Gerarda’s”.

  Wel wat veraf, maar als je in de streek bent en frietkenner, zeker de moeite om eens te gaan genieten.

  Adres, Markt te 8920 Langemark ( enige frituur op de markt )

 15. […] Kompier is een Turks restaurant in het centrum van Antwerpen, aan de overkant van Frituur n°1. Het is er gevestigd sinds 2002 en is gespecialiseerd in kumpir, dit zijn gevulde aardappelen op de […]

 16. olivjee said

  Dat frituurke op den Dam zal ik zeker ‘ns proberen, maar mijn absolute toppers zijn voorlopig nr 1 in de statiestraat (momenteel in restauratie na een brand) en het frietkot op Linkeroever vlak over de voetgangerstunnel.

 17. olivjee said

  Heb vanavond een “groot pak met samourai apart” besteld bij den Richard in de Helmstraat in Borgerokko. Toen me mij vroeg of ik het “hier” wou opeten, antwoordde ik: “graag” daar de aanpalende, lege ruimte me zeer gezellig leek. Ik had amper mijn potje saus geopend en het eerste frietje naar binnen gewerkt of kwam me daar een geblondeerde bejaarde marina me aanmanen om het “restaurant” te verlaten en mijn frieten aan het tafeltje in het frituur te eten. Jawatte. Soit, de frieten waren helemaal niet zoals ik had verwacht. Net als de verzuurde blondine: smaakloos en droog. Ik hoop dat den “ouwe” Richard dit niet meer moet meemaken want hij deed het vele malen beter. Leve de Number One en het frietkot aan de voetgangerstunnel op LO.

 18. Wim said

  Frituur n°1 in centrum antwerpen is ondermaats. Het personeel (of uitbater) is arrogant, niet behulpzaam, en uw bestelling moet je trachten heelhuids naar het verbruikerslokaal te krijgen (geen plateau). De wc heeft geen lavabo! Ikzelf ben inwoner van antwerpen, en zet hier geen voet meer binnen.

 19. blabla said

  Och jonge toch, ons Maria wa bang maken ocharme. Ne West-Vlaming in zen zondagse kleren da moet er zowa uitzien lek nen Roemeense Maffioso: goeiekoop kostuum en een taal zonder medeklinkers. Ni moeilijk da da mens geen tijd heeft om deftige frieten te maken.

 20. Kleintje met stoofvleessaus said

  Frituur N°1 is een “touristtrap”, vieze kleffe friet tegen woekerprijzen, dat frituur is een begrip qua klantonvriendelijkheid.

  Wilde ne goeie frit ga dan naar die stad neven ’t stad, Mortsel station, een echt frietkot en lakker.

  Ik schaam me als Antwerpenaar voor zo’n zaak als de N°1, ze hadden vroeger ook een zaak in de Statiestraat, nog vettiger.

 21. […] zoektocht is overbodig. Maria Vanlommel van Frituur No. 1 is dé Maria. Een vondst van […]

 22. Frietliefhebster said

  Frituur N°1 grootste klandizie bestaan uit zatlappen en Hollanders, eenders op welk uur van de dag.Zegt in mijn ogen dan wel genoeg over hoed hard zij (niet) de titel van “Best frituur” verdienen. Zelf ben ik er ook al enkele keren frit gaan halen, telkens om een uur later te kotsen en/of buikloop te hebben. Maria van frituur N°1 is ongetwijfeld de bekendste frituur-uitbaatster in heel Antwerpen en omstreken, maar vriendelijk? Zo’n schelle stem zoals Fran “The nanny” Drescher in “plat antwaarps” dialect dat u staat af te jagen& te snauwen als een boerin tegen haar koeien… nee, “vriendelijk” of “hartelijk” zou ik dat mens niet echt noemen.

  Frituur de Laet aan Astridplein is niet veel beter: Buiten inderdaad de zoon van de uitbater zie je daar élke week ander personeel staan,
  dat als kippen zonder kop door elkaar lopen, en verder vanalles doen dan vlot bedienen.
  Wie bij de Laet gaat eten moet véél geduld hebben, want je moet zelfs op kalme momenten wanneer er 7 man personeel loopt en maar 4 klanten staan NOG 45minuten wachten voor saus op je frit te krijgen.
  De aantal keren dat ik er ging eten en altijd nog iets moest vragen dat ik besteld had maar nog NIET had gekregen (saus, drankje,..) wil ik niet tellen. 9/10 keer.
  Vaak is het eten al terug koud tegen de tijd dat je het op tafel krijgt.

  Je KAN bij de Laet lekker eten, maar de beste tijd is rond de Maandag- of Woensdag middag, wanneer alles nog vers gemaakt is. Als je s’avonds rond 19u een frit met vol-au-vent besteld, krijg je gegarandeerd de vol-au-vent overschot van 2 dagen geleden, lauw op je bord.
  En geloof mij: Dat proef je dus echt wel!!
  Ook is het degouterend hoe vaak ik daar een blikje cola of andere bestel, waar ik een vreemde smaak aan proef, en bij nazicht blijkt dat deze al 2 maanden vervallen is!?

  De Laet raad ik ook ten stelligste bij iedereen af, tenzij je inderdaad zeeën van tijd hebt om een miezerige frit zonder saus en eventueel met een lauw vleesje te eten, en een vervallen blikje fris te drinken.

 23. zotteke said

  frituur n° 1 stinks? De laet, sorry voor frietliefhebber is de max !

 24. Sorry, maar zo’n beschuldigingen pik ik niet.
  Vervallen drank? Kan niet, zeker als je weet dat er elke week nieuw geleverd wordt.
  Dat er kippen bij zijn die zonder kop rondlopen, dat kan wel zijn , maar goed personeel is ‘hard to find’, zelfs al verdienen ze héél véél.
  Alleen als de kat in huis is, dansen de muizen NIET! Een goed verstaander heeft maar één woord nodig.
  Alles wordt VERS gemaakt!!!!!!
  Oh, ik maak er geen woorden meer aan vuil !
  Wij doen ons best, wij kunnen maar vragen en vragen en blijven eisen aan het personeel om de klanten goed te bedienen.
  Wie het niet goed vindt, gaat dan beter bij een ander.
  Eén ding weet ik zeker:
  wij geven mee aan ons personeel:
  Klant is koning!
  En..geef niks aan een klant waar je zelf niet zou willen voor betalen!
  That’s it!

  • Van Cappellen Stefan said

   eerste kennismaking met frituur De Laet van zonet is meteen mijn laatste, de frieten waren goed en niets te klagen over de producten er bij … alleen betaal ik niet graag voor stoofvlees om dat gewoon niet mee te krijgen want ik dacht dat het concept van De Laet juist rond die combinatie van frieten met zelfbereide vleesgerechten draaide.
   lijkt me nochtans niet zo moeilijk voor personeel om gewoon het bonneke te volgen he want aanrekenen lukt dus wel maar mee geven blijkbaar niet… spijtige zaak.
   ’t is overigens niet de eerste frituur waar ik zo’n dingen mee maak, de ‘concurrentie’ aan de andere kant van het plein heeft me zo eens pindasaus meegegeven ipv goelash en daar kom ik dus ook niet meer.

 25. toerist said

  Ik ben es vooe n paar dagen naar antwerpen geweest en ben op zoek geweest naar de ‘toch-zo-bekende-en-niet-te-missen’ N° 1 geweest, ergens aan de Grote Markt. Maar als dat de beste fritten van Antwerpen moeten zijn, tja , dan zijn de Antwerpenarenheel vlug tevreden!
  Ik vond de fritten ronduit slecht, vettig,…. kortom niet te freten en peperduur!
  Spijtig genoeg ontdelkte ik pas op mijn laatste dag , toen ik terug de trein naar huis wilde nemen, een frituur bij het Centraal station, op het plein van de Zoo. Ik denk dat het De LAet noemt.
  Das pas wat je noemt ‘goeie fritten’ ! En vrendelijke bediening! Heb zelfs nog n klapke gedaan met de baas.
  Spijtig heb ik dat pas ontdekt , net voor ik vertrok.
  Maar, ’t is zeker voor herhaling vatbaar voor als ik nog es naar Antwerpen kom.
  Men zegge het voort.

  • Frans Viessman said

   U bent een slimme copywrighter… een fake Antwerps toontje en voila, het is precies geloofwaardige reclame voor Delaet. Wie heeft u betaald voor deze mooi geplaatste woorden?

 26. […] voor een keertje verkocht en er is ook een tombola ten voordele van het getroffen land. Het is Maria van Frituur Number One die de veiling zal […]

 27. jess said

  big express in olen is de place to be goeie frieten en vriendelijke mensen!

 28. Best frit said

  Waarom probeer je Best Frit Den Hoek in Anselmostraat 73 vlak bij het oude Justiepaleis eens niet
  Zij hebben al goede komentaar gekregen van oa week-end knack en culinaire Ambiance, gazet van antwerpen en het nieuwsblad.
  kan je lezen op:
  http://www.bestfritdenhoek.be/pers_artikels.html

  Je moet natuurlijk zelf je mening vormen, maar ik heb de indruk dat ze daar weten met wat ze bezig zijn.

  De nummer-one zou ik niet afschieten, ik weet het er zijn er betere
  maar ik denk dat er geen-een is die zoveel verkoopt als daar en dan zeg ik toch sjapoo dat er verse frieten worden gebakken ipv
  diepvries.

 29. anoniem said

  wete der is gene beste frit
  elke frit heeft gewoon een ander smaak
  ma tog hebde zon kaksites zoals dit

 30. olivjee said

  @ best frit: Den hoek id Anselmostraat ? Nie zwansen hé. Friet in een plastic bakske, beuhh…

 31. azlnhkd said

  ik anus kont strondt!

 32. alex said

  Vandaag hebben we een friet gehaald bij friet nr 1 en het was echt bagger, leek wel of het in motorolie gebakken was:-(

  Geef mij er maar 1 van bram ladage! Rotterdam,NL

 33. Julia Caers said

  Beste frituur van Antwerpen is Jabedabbedoe op de zondagse Vogelenmarkt. Zij staat op de Graanmarkt tegen de achterkant van de Bourla.
  Smakelijk.

 34. tiest bianca said

  frituur de volle frutzak in averbode een vast begrip sinds de jaren negentig steevast lekkere verse frietjes en niet verlegen om net dat ietsje meer , nooit met honger naar huis gegaan ,ruime parking, en ruime zitplaatsen met ruim buiten terras moet je eens geproeft hebben

 35. tiest bianca said

  en niet te vergeten lo aan de voetganers tunnel in antwerpen en frituur carlo blankenberge aan de haven den tennis zeggen ze daar

 36. I am sure this piece of writing has touched all the internet viewers, its really really pleasant
  piece of writing on building up new blog.

 37. webwinkel said

  Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for supplying
  this information.

 38. Tracie said

  For the reason that the admin of this web site is
  working, no question very quickly it will be well-known,
  due to its quality contents.

 39. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you could do with a few pics to drive the
  message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog.

  A fantastic read. I’ll definitely be back.

 40. Ann said

  Frituur NR1 in Antwerpen is echt een schande ! 3€20 voor een kleintje ! als ze dan nog deftig gebakken zouden zijn ! het gaat daar vooruit… ge moet al roepen wat er op uwe friet moet als er nog 20 man voor u staat, de kassa moet tikken, maar frieten zijn maar half gebakken een schande… het zou beter Frituur van de onderste plank noemen

 41. Lets begin with stating among the information about this excellent revolutionary weight-reduction plan capsule and metabolism price booster.
  Individuals who have underlying medical condition should also consult a physician before taking this diet
  pill. Different studies have demonstrated the profits
  of Ginseng Panax Root Extract.

 42. Find some refreshing essential oils that you
  like, such as peppermint, jasmine or lavender.

  ‘ Temperature extremes ‘ Whilst I can’t imagine the typical
  user will encounter temperature highs of 55C, this tough phone is rated to handle this without
  breaking into a sweat. When using as a toner, apply to clean, mostly dry skin.

 43. buy capsiplex official

  Frituur Number One « Just b…

 44. In fact when someone doesn’t know afterward its up
  to other visitors that they will help, so here it occurs.

 45. ӏ seldom comment, bսt i did some searching and wound up
  here Frituur Number One Just b&b!. And I actuallƴ do havе a couple of questions for yоս
  if үou don’t mind. Is it just mе or does it give the impressіon like some of the comments appear like tɦey arе lеft by brain dead peoρle?
  :-Р And, if you aгe posting on additional places, I would like to keep
  up with anything freѕh yoս have to post. Could yoս list
  of tɦе complete urls of yoսг communal sites like ƴour twitter feed, Facebook
  pagе or linkedin profile?

 46. FIFA Avenue is a spin-off franchise launched in 2005 which focuses on flair, style and
  trickery, reflecting the cultures of avenue soccer and freestyle football played within the
  streets and backlots across the world. Since 1997, EA Sports activities have commonly released
  football administration games , most of which have made use
  of their FIFA or FA Premier League licenses of
  their titles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: