Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

 • Voyeurs…

  ...kunnen ons begluren op

  Flickr!

 • Kalender

  juli 2007
  M D W D V Z Z
  « Jun   Aug »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Heel eventjes in vakjes denken

 • Woordenwolk

 • Archief

 • Blog statistieken

  • 155,207 hits
 • Advertenties

Eurogames

Posted by Bert op 16 juli 2007

Oeps, blijkbaar is het al een week geleden dat we hier nog iets van ons laten horen hebben, maar we hadden het dan ook erg druk met de voorbereidingen op de Eurogames en de bezigheden tijdens de games zelf… Zoals jullie al weten staat onze zolderverdieping nog eventjes leeg en konden we dus een deelnemer aan de Eurogames hosten.

De voorbereidingen waren voornamelijk de zolderverdieping ‘leefbaar’ te maken (wat eigenlijk gewoon betekent dat alle rommel die er stond één verdieping lager werd gezet) en ervoor zorgen dat er voldoende eten (en dan vooral ‘Belgian Choclit’) in huis was. Onze gast was een Londenaar van Chinese afkomst en was één van de 400 badmintonspelers uit het toernooi. Nadat ik hem de mooiste kantjes van Antwerpen had laten zien waren we er de avond van de grote opening op de Grote Markt ook bij. Bij deze is het bewijs geleverd:

2007-07-12 02 Eurogames STA745172007-07-12 03 Eurogames STA74522

De show kon ons echter niet overtuigen met als gevolg dat we al snel op een terrasje belandden.
’s Vrijdags moesten wij wel werken, en moest Jet (komt overal te laat, vandaar dat hij deze ironische bijnaam kreeg) het enkelspel afwerken. Hij strandde in de kwartfinale. ’s Avonds zijn we met gans het Londense team op stap geweest. Van lawaaimakers gesproken, trouwens! De Engelsen hebben hun naam weer alle eer aangedaan. Een impressie:

2007-07-12 04 Eurogames STA745262007-07-12 05 Eurogames STA745272007-07-12 08 Eurogames STA74537

Op zaterdag moesten Bart en ik zware handenarbeid verrichten bij de ouders van Bart. Daarover volgt ongetwijfeld later nog bewijsmateriaal. Jet had een dagje dubbelspel voor de boeg, maar ook daar opnieuw geen medaille 😦 .
Op zondag zijn we tot slot wat van het mooie weer gaan genieten op een terrasje langs de Schelde en hebben we Jet van de echte Vlaamse stoofvlees laten genieten (kwestie van hem wat culinaire cultuur bij te brengen).

2007-07-12 11 Eurogames STA745422007-07-12 10 Eurogames STA74539

Ondertussen is hij alweer richting Londen gespoord, maar natuurlijk niet zonder de kilo’s ‘real belgian choclit’. Binnenkort is het aan ons om Londen onveilig te maken 🙂 …

Advertenties

13 Reacties to “Eurogames”

 1. Bart said

  de showkes waren inderdaad beetje magertjes! precies of gays willen enkel drags zien…
  soit, voor een eerste keer viel het wel mee, alhoewel er toch vragen gesteld kunnen worden bij het ontbreken van uitslagen op sportief niveau, verkeerde registratie bij de city run, crashende computersystemen, haperende filmpjes, onlogisch geplaatste hekkens, enz.
  hopelijk lukt het de volgende ke(e)r(en) ietsje beter, ze mogen ons in ieder geval altijd eens bellen 😉

 2. 002 said

  Hoi

  Tof dat jullie ook een gast hadden! Ik vroeg me af of hij bij dat groepje hoorde met zo’n heel flamboyante veertiger met als bijnaam Mother 😉 want die heb k nog op de fuif ontmoet, enorm grappige mens!

  Ik heb wel genoten van de games, inderdaad veel drags. Waren jullie ook op de slotceremonie? Die was een beetje lang maar wel erg geslaagd en heel emotioneel. groetjes!

 3. […] Don Viona Björn Van Roozendaal 7sur7 Têtu Mikpunt Indymedia GayBelgium, 2 Kevin maakt zin Just B&B Wel Jong Niet […]

 4. Bart said

  @002: yup, daar hoorde ie inderdaad ook bij 😉

 5. FreFre said

  honestly : too gay for me.
  ‘k snap niet waarom atleten zich nog eens willen afscheiden als “gay” zijnde atleten. Ik weet natuurlijk op wat nivo dat zich dat allemaal afspeeld, maar ‘k vermoed dat het eerder het amateuristische nivo is?
  En dan verschieten ze dat gays worden gestigmatiseerd. Toch niet moeilijk met die opzichtige gay-parades en andere evenementen.

 6. Bart said

  persoonlijk ben ik ook niet voor die hokjesmentaliteit-dingen, en immense sportieve hoogtepunten zullen er waarschijnlijk ook niet echt geweest zijn, ik denk dan ook dat je het eerder moet bekijken als een gezellig samenzijn van gelijkgestemden.
  alleen is het jammer dat we ons dan meestal zelf volop zitten/liggen/staan/enz te stereotyperen…

 7. Ecce Homo said

  EuroGames hokjesgedrag?

  Voor mij niet. Het is niet anders dan een grote scoutshappening, da’s ook scouts onder elkaar. Maar wordt vaak niet als hokjesgedrag gezien.

  Of holebispelen echt emanciperen? Moeilijk te meten hé. Maar de aanwezigheid toont dat we best normale mensen zijn, met evenveel clichés en stereotypen als ander groepen met een gemeenschappelijke noemer (‘dé’ scouts, ‘dé’ allochtonen, ‘dé’ gabbers, ‘dé’…).

  Bovendien heeft zo’n event een pepfunctie: voor mensen die nog worstelen met hun geaardheid beseffen dat ze niet alleen zijn. Voor wie betrokken was met de organisatie, de vrijwilligers: een wij-gevoel.

 8. Bart said

  Oei, maar nu kunnen we filosofisch gaan doen hé 🙂 voor mij is het ‘scouts-zijn’ (allez, bij de echte toch) eerder een ‘manier van leven’ en dus verschillend van het holebi-zijn, aangezien je hier niet voor ‘kiest’. Hokjesgedrag ga je daarenboven volgens mij veroorzaken wanneer je een ‘andere’ niet toelaat tot een bepaalde activiteit of wat dan ook.
  Hiermee wil ik niet negatief zijn over EuroGames, Outgames, de BLGP, enz, en wil ik zeker en vast niet zeggen dat ze niet mogen bestaan! Integendeel: dit alles heeft ontegensprekelijk een enorme ‘pepfunctie’ en kan een groot deel van de drempelvrees wegnemen. Positief is daarenboven dat alles open gevierd werd/wordt/kan worden: in het hart van een stad en niet op een afgelegen plek, qua vertrouwensboost kan dit zeker tellen.
  Stereotypen zal je trouwens altijd en overal hebben, het is echter aan ons om niet in de cliché-val te trappen: dit kan namelijk een enorm ‘afschrikkend’ effect hebben, te meer daar deze door media en ‘anderen’ net onderlijnd zullen worden. Neem het van mij aan dat het niet makkelijk is om tegen je ouders te zeggen dat je homo bent als deze het begrip ‘homo’ enkel kennen van reportages op tv…

 9. Ecce Homo said

  Tuurlijk, die thuissituatie heb ik ook gekend.

  Inderdaad, in tegenstelling tot toetreden tot de scouts, kies je niet zelf holebi te zijn. Hoewel, hoeveel broekies kiezen er zelf voor naar de scouts en aanverwanten te gaan?

  Maar dan is de vraag: wat is te cliché. Drag queen shows maken deel uit van de homocultuur. Moet je ze verbieden omdat ze het cliché bevestigen? Nu, ik vond het travestietengedeelte op Opening- en Slotceremonies wel te lang duren hoor.

  Het is een moeilijke evenwichtsoefening tussen jezelf als groep inhouden om anderen niet af te schrikken, en toch je identiteit niet te verloochenen. Iets dat je als individu ook elke dag doet. Deels je zelf zijn op school/werk, maar je lastigste eigenschappen toch thuislaten ;-).

 10. Bart said

  Het slap-polsje-syndroom 😉

  Verbieden moet je niet doen hé, maar als je beseft dat het als ‘individu’ al moeilijk is om een evenwicht te zoeken, moet je dit als organisatie dubbel-en-dik beseffen en dus zeker oppassen om niet overstag te gaan. Maar goed, het is gemakkelijk achteraf kritiek te leveren, je moet het maar eens doen zoiets op poten zetten!

  Btw, dat van die broekies vind ik nu toch ook weer mank lopen 😉

 11. Ecce Homo said

  Mja, je hebt een punt. Maar toch: het feit dat je zo’n happening op de Grote Markt kan organiseren, is super.

  En van de broekies: waren het niet jouw ouders die je hebben ingeschreven bij de scouts (of andere sporten/clubs/teke,school/…)?

 12. Bart said

  euhm, neen, toch niet 🙂 ze hebben me gevraagd of ik ook bij de Chiro wou, ‘k heb ingestemd, en een half jaar later gezegd dat ik er mee ging stoppen 😉

 13. Peter N. said

  Buitenlands deelnemers blijken zeer onstemd dat er een week na de Games nog steeds geen resultaten of foto’s op de Eurogames site staan.

  Over de grenzen wat het trouwens doodstil: alsof Antwerp2007 een repetitie was voor het professionele Barcelona (Olympische stadia, zoek dat maar in de 2e handse Antwerpse sportzaaltjes)

  Vooral sporters (hey, daar ging het over: gay sports) zijn er niet over te spreken dat de resultaten blijkbaar een week genegeerd worden. Er staat een reactie van

  “a boardmember of EGLSF, the European Gay and Lesbian Sport Federation, which is kind
  of the mother of the EuroGames and overall responsible for the organisation of the games”
  op mijn blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: