Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    november 2007
    M D W D V Z Z
    « Okt   Dec »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,982 hits

Restaurantweek: 2140

Posted by Bert op 27 november 2007

Naar aanleiding van de restaurantweek, wilden ook wij voor een zeer schappelijke prijs (25 euro) eens in een Antwerps ‘top restaurant’ onze benen en voeten onder tafel schuiven en genieten van een ‘hoogstaand driegangendiner’. Eventjes zien wat de website beweert, ook in werkelijkheid klopt… Gisterenavond was het Borgerhoutse restaurant 2140 aan de beurt.

Wat?
Eenentwintigveertig (2140) is een restaurant in een statig Borgerhouts pand (vandaar de naam: een verwijzing naar de postcode) tegenover het te Boelaerpark. Het interieur is trendy met aangename warme kleuren in zwart en framboos. Het restaurant biedt voornamelijk Frans-Belgische gerechten aan.
Het menu van de restaurantweek bestond uit: een bladerdeegje met tongfilet gevuld met scampi, wildzwijntournedos met stoofpeertjes en een sausje van veenbessen en een duetje van chocolademousse en tiramisu.
Ons verdict?
Het interieur was inderdaad aangenaam en we hadden bovendien nog de keuze uit verschillende tafeltjes met gezellige sfeerlichtjes. We kozen voor een tafel aan het raam, achteraf gezien was de verlichting (bestaande uit spots) net te fel voor een morantisch dineetje.
We startten met een Cremant de Bourgogne (uit nostalgie naar vorige zomer natuurlijk) waarbij het voorgerecht geserveerd werd: de vis en scampi waren zeer lekker, net zoals het romige sausje alleen het korfje was wat aan de harde en droge kant.
Het hoofdgerecht was, zoals het hoort deze tijd van het jaar: een stukje wild. Vanzelfsprekend hoorde daar een lekker glas rode wijn bij (Morgon – Beaujolais en Côtes de Ventoux – Rhône). Restaurants die alle wijnen per glas verkopen zijn zeldzaam en dus moeten we er gebruik van maken! De bijpassende warme groenten (witloof, spruitjes en schorseneren) en kroketjes lieten ons het eindejaarsgevoel al gewaar worden. Erg lekker, alleen was het vlees deels aangebrand, wat hen toch een serieuze senseo zal kosten.
Het dessert was ruimschoots voldoende, smakelijk, maar misschien wat inspiratieloos, een bijpassende koffie maakte het geheel af. Voor 36 euro per persoon een redelijke prijs/kwaliteitsverhouding.
De bediening was zoals het hoort: op de achtergrond en vriendelijk.
Score?
3 senseo’s – op de goeie weg!
3 senseo’s - op de goeie weg!

7 Reacties to “Restaurantweek: 2140”

  1. Benjamin said

    Ik schrijf niet typfoutloos, maar ‘morantisch’ vind ik ’n leuke!😀

  2. Bart said

    @ Benjamin: dat noemen ze westvlaamse humor🙂

  3. Benjamin said

    Ahzo.

    (Ik weet niet wat ik daar anders op moet zeggen😛 )

  4. […] 30 november 2007 — Bert Na een morantische tête-à-tête maandag, trok ik deze keer met een aantal collega’s erop uit om in ‘t sjiek te gaan […]

  5. T.V. said

    hehe hebben jullie ook van de restaurantweek geprofiteerd? wij ook🙂

  6. […] voor een avondje discobowlen met gratis citroenjeneverke bij een strike! Na een etentje in de 2140 -die bij deze overigens een senseo verliezen wegens een tegenvallend 2e bezoek, lees: gerechten […]

  7. […] door Bert op 5 juni 2008 Net als vorig jaar, zijn we deze keer weer van de partij voor de Restaurantweek, hét moment om nieuwe […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: