Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    november 2007
    M D W D V Z Z
    « Okt   Dec »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,979 hits

Restaurantweek: Horta

Posted by Bert op 30 november 2007

Na een morantische tête-à-tête maandag, trok ik deze keer met een aantal collega’s erop uit om in ’t sjiek te gaan dineren. We kozen voor het welbekende Horta.

Wat?
Op de website noemt het zichzelf Grand Café & Art Nouveauzaal. Het klinkt ouder dan het eigenlijk is. Het Art Nouveautintje kreeg het mee door de ijzeren spanten die gebruikt werden van het volkshuis in Brussel (van de gerenomeerde architect Victor Horta). Dit volkshuis werd namelijk in 1965 afgebroken onder internationaal protest. Het restaurant heeft in de zomer ook een mooi terras en een grote zaal waar bedrijfsfeestjes (of zeg maar feestEN, want de zaal is 700m² groot) kunnen gegeven worden.
Wij hielden het echter intiem, met z’n vieren. Het menu was een greep uit hun menukaart: als voorgerecht kregen we een cocktail van gefrituurde oester, krab en kreeft. Als hoofdgerecht kregen we een trio van wild: fazant, hert en hazerug elk met zijn eigen puree: erwtenpuree, rode bietenpuree en knolselderpuree. Tussenin waren er bijpassende groentes: witloof, peer en appel met veenbessen. Het desert was opnieuw een trio: deze keer van een nog in de fik staande crême brulée, mousse van mango en tiramisu.
Mijn verdict?
De Horta is een erg grote zaak, waar dus veel volk kan plaatsnemen. Toch hadden we niet de indruk dat we in een grote massa volk zaten. We kregen wel een enorme tafel toegewezen, waarbij we bijna 2 meter van elkaar zaten. We voelden ons precies kings and queens (whatever, wie wie is). Nadeel is dat je wel wat moet roepen tot aan de overkant van die tafel. De bijhorende wijnen (Sauvignon en een rode Cabernet Syrah) bij het eten waren fair voor die prijs. De presentatie van de schotels was over het algemeen met veel stijl uitgevoerd (ondanks de drukte: het restaurant was volgeboekt) en dus beter dan maandag. Het voorgerecht was wel veel sla en weinig vis/saus: meer een amuse-gueulle dus. Het hoofdgerecht was dan weer ruimschoots voldoende. Alleen was het hert (denk ik) niet zo aan mij besteed. Het dessert was perfect en erg lekker en verrassend (vuur en ontploffingen inclusief). Jammer dat de bediening wat aan de koele kant was, maar wel correct.
Opnieuw dus een goed prijs/kwaliteitsdiner gehad en bovenal een leuke avond met aangename collega’s!
Score?
4 senseo’s – magnificent my dear!
4 senseo’s - magnificent my dear!

6 Reacties to “Restaurantweek: Horta”

  1. Benjamin said

    Ah, ik heb minder aangename ervaringen gehad bij Horta… zo ie je maar… ’t kan verkeren…

  2. Bert said

    En in welke zin dan?

  3. Benjamin said

    Wel, het fabrieksgevoel, arrogantie vd garçons, en een – vond ik toen – hoge prijs voor de geserveerde kwaliteit. Ik vond Horta overroepen…

  4. […] 3 december 2007 — Bart Aangezien m’n wederhelft het idee gekregen had om met collega’s uit smikkelen te gaan en we toch zoveel mogelijk samen proberen te verdikken en te vermageren, ben ik die avond samen met […]

  5. […] het hier van toepassing is: 4 Senseo’s. Vestigingen België Antwerpen: Groenplaats 30, tel. +32 (0)3 2265426 Antwerpen: […]

  6. […] door Bert op 5 juni 2008 Net als vorig jaar, zijn we deze keer weer van de partij voor de Restaurantweek, hét moment om nieuwe […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: