Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    december 2007
    M D W D V Z Z
    « Nov   Jan »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,979 hits

Restaurantweek: De Groote Witte Arend

Posted by Bart op 3 december 2007

Aangezien m’n wederhelft het idee gekregen had om met collega’s uit smikkelen te gaan en we toch zoveel mogelijk samen proberen te verdikken en te vermageren, ben ik die avond samen met KW ook eens de Antwerpse binnenstad in gedoken, missie: restaurantweek @ De Groote Witte Arend.

Wat?
Bert en ik zijn reeds een paar keer voorbij dit restaurant gekuierd, maar tot nu toe waren we nog niet verder geraakt dan de voordeur: tijd dus om daar iets aan te veranderen! Maar, o fortuna wat kan je soms een wispelturige euh… bitch zijn! KaWe en ik hadden beiden onze dikketeen nog maar net in de hal gezet, toen we vriendelijk er op gewezen werden dat we die avond niet in de historisch patriciërswoning zouden dineren, maar wel in het daartegenover gelegen café/restaurant De Vagant (overigens héél bekend om de schitterende verzameling jenevers) onze benen onder tafel zouden mogen strekken. Een beetje jammer aangezien het interieur nu ook net één van de doorslaggevende factoren was om hier te reserveren, maar goed, niet gezaagd: het ging ‘m ook om het driegangenmenu natuurlijk!🙂

Het menu was redelijk klassiek opgebouwd: vis, vlees en zoetigheid… of, om in detail te treden: als voorgerecht werden er Sint-Jacobsvruchtjes met gebakken witloof en een honingsausje geserveerd, het hoofdgerecht bestond uit een kalkoenborstje met gebakken boschampignons, appeltje met myrtilles, stoofpeertje gekookt in rode wijnsaus en amandelkroketjes en de maaltijd werd afgesloten met een langue van framboos en witte chocolade.
Bij het voorgerecht dronken we een glas eerlijke, pretentieloze Sauvignon Celliers Contemporains, bij het hoofdgerecht maakten we een flesje Argentijnse Shiraz soldaat, verdikke ik lijk toch echt op m’n vent!
Mijn verdict?
Hmm, steeds het moeilijkere gedeelte… goed, eerst en vooral jammer dat de locatie niet direct was zoals we die in gedachten hadden, De Groote Witte Arend kies je namelijk ook voor z’n geschiedenis en interieur – maken we wel eens goed. De bediening in De Vagant gebeurde op een vlotte ongedwongen manier, een minpuntje was de zeer beperkte wijnkaart, aan de jeneverkaart zijn we echter niet toegekomen – maken we wel eens goed.
Het voorgerechtje was eenvoudig en mocht misschien iets meer doorsmaken, dé flater van de avond was echter het koude bord waarmee de schijfjes Sint-Jacobsvruchtjes opgediend werden: na een paar minuten lagen de arme beestjes gewoonweg te rillen! Het hoofdgerecht daarentegen was onberispelijk, met een uitgekiend boeket aan smaken.
Het dessert was dan weer overduidelijk op industriële schaal gemaakt, wat toch een minpuntje is voor een klasserestaurant. Tijdens de restaurantweek zou je toch met enige trots moeten kunnen tonen wat je net allemaal in je mars hebt…
Score?
3 senseo’s – op de goeie weg!
3 senseo’s - op de goeie weg!

4 Reacties to “Restaurantweek: De Groote Witte Arend”

  1. Benjamin said

    Zonder negatief te willen klinken: Oeps!

    Ees op een andere keer teruggaan, heb er wel lekker gegeten in de GWA zelf🙂

  2. JC said

    Wij (T en moi) vonden het niet zo goed eigenlijk🙂 hehe maar dat is natuurlijk al een tijdje geleden. Misschien is het ondertussen toch wat verbeterd?😉 hehe cheers haha x

  3. Amai Bart, hebben dat echt allemaal consumeert (al die namen:-)? Even overlopen: Inderdaad een korte koude douche om in de bovenverdieping van de Vagant te moeten plaatsnemen. Hoewel bij nader inziens het er best rustig en ruim was (zoals ik graag heb). Niet te hard verlicht en zicht op straat… Het hoogtepunt was inderdaad de hoofdschotel met bijpassende bediening. Al herinner ik mij geen bosbessen daarbij. Waren dat geen rode besjes Bart ?

    Het dieptepunt, de beperkte wijnkaart (we waren dan ook in de Vagant) dat verder daalde door het dessert. Dit bestond uit moes frambozen in lichte room op biscuit deeg gelegd. Bovendien was het dessert in 2 gesneden en uit elkaar gelegd zodat het groter verscheen op het bord met daarbovenop een plakkaatje witte chocolade. Zo viel het niet op, al kan dit gebruikelijk zijn in de horeca…

    Score:
    Ze krijgen van mij (bijna) 3 Senseo’s waarvan 1 padje hergebruikt is.

  4. […] door Bert op 5 juni 2008 Net als vorig jaar, zijn we deze keer weer van de partij voor de Restaurantweek, hét moment om nieuwe restaurants […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: