Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    april 2008
    M D W D V Z Z
    « Mrt   Mei »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,982 hits

L’île d’Anvers

Posted by Bart op 27 april 2008

De eerste zonnestraaltjes beginnen door de lucht te priemen en dan blijft een mens natuurlijk niet in z’n zetel hangen ’s avonds. Gisteren hebben we dan ook vrolijk ons eerste terrasje van 2008 gedeeld met de levensgenieters van Eleanor Phoenix.
De GPS stuurde ons wel lichtjes de verkeerde richting uit – duimen dus dat GALILEO toch maar niet zal floppen – maar uiteindelijk zijn we dan toch op de juiste Oostkaai aangeland.


L’île d’Anvers ligt een beetje verscholen aan het Verbindingsdok, in het centrum van het gehypte Antwerpse Eilandje op een kasseiworp van zowel het MAS, dat ze nog volop aan het bouwen zijn, en de zes nieuwe Woontorens aan het Kattendijkdok, die ze ook nog aan het bouwen zijn… dineren op een bouwwerf dus, maar daar merk je gelukkig niet veel van.
Wat?
Het restaurant is ingericht over twee verdiepingen van een gewoon rijhuis, het interieur is eerder strak en minimalistisch ingericht zonder al te veel franjes. Het terras is gelegen aan de voorkant (straatkant maar niet storend) en is Zuid-Westwaarts georiënteerd, het is eerder klein maar bied toch plaats aan een 16 personen – al maken de obers dan wel grappig slalomachtige bewegingen.
De website belooft dagverse producten en een dagelijkse aangepaste menukaart, de menukaart is dan ook eenvoudig opgesteld met een beperkt aantal voor- en hoofdgerechtjes waar iedereen wel iets naar zijn meug tussen kan vinden. Meteen valt ook op dat het restaurant zich vooral richt op het publiek van de zakenlui met vermeldingen voor lunch en weekformules – wat op een zaterdag dan weer iet of wat vreemd is voor een dagelijks veranderende menukaart.
Ons verdict?
b koos voor een eendenfilet met sausje van vijgen en witloof met Brie de Meaux, b! koos voor de Filet Pur van Argentijns rund met Roquefortsaus en huisgemaakte frietjes. TV zag het kabeljauwhaasje met asperges wel zitten en JC ging voor het slaatje met Sint-Jacobsvruchtjes en gedroogde ham.
De eendenfilet was perfect rosé gebakken en ook het sausje kon zeker bekoren, alleen het witloofweesje mocht een broertje of zusje gehad hebben. Op de filet pur was niets aan te merken, de bakwijze was prima en de frietjes waren lekker, alleen mochten enkele extra familieleden van de champignonsdrieling uitgenodigd zijn, wij zijn nu eenmaal groenteneters… De Roquefortsaus zelf laat ik in het midden wegens niet overtuigend genoeg: laten we het op de Grimbergen Blond steken die mijn smaakpapillen behoorlijk in zwijm had gebracht waardoor ik niet met 100% zekerheid kan zeggen of er met potjes gegoocheld werd.
Een andere bemerking wordt geïllustreerd door de bestelling popcorn en chips van JC en TV in Metropolis achteraf, beide heren hadden net zoals wij vermoedelijk geen bezwaar geuit tegen een iets gevulder bord: vier Sint-Jacobsvruchtjes als hoofdgerecht vallen inderdaad ook wat mager uit. Het kabeljauwhaasje ‘in-eigen-vocht’ (wat niet direct de bedoeling was) had dan wel de juiste proporties maar wou er blijkbaar van door zwemmen in het zicht van de 3 asperges waarmee het geflankeerd werd.
Al bij al krijg je zeker kwalitatieve gerechten op je bord gepresenteerd, het is dus niet direct de prijs/kwaliteit maar eerder de prijs/hoeveelheid-verhouding die misschien in vraag gesteld moet worden: het slaatje met Sint-Jacobsvruchten (4) van EUR 21 bijvoorbeeld, had niet de proporties van een hoofdgerecht of een maaltijdsalade en werd ook niet vergezeld van een aardappelgerecht of brood.
Score?
3 senseo’s – op de goeie weg!
3 senseo’s - op de goeie weg!

L’île d’Anvers
Verbindingsdok, Oostkaai 3
2000 Antwerpen
03/226.99.09

Eén reactie to “L’île d’Anvers”

  1. Eleanor Phoenix said

    Ik sluit me volledig aan bij uw conclusies mijn beste,

    Tommy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: