Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    mei 2008
    M D W D V Z Z
    « Apr   Jun »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,985 hits

d’Hoogeschool

Posted by Bert op 16 mei 2008

Gisteren ben ik partnerloos-voor-één-dag (b! zat in Praag voor het werk) met T&J naar d’Hoogeschool in Leuven getrokken. Bij de meesten onder jullie zal dit wel een belletje doen rinkelen, maar voor diegenen die niet op deze aardbol leven: d’Hoogeschool is één van de restaurants die deelnemen aan het VTM-programma Mijn Restaurant. Jelle is er de kok, Micheline zijn moeder en gastvrouw. We trokken er met heel hoge verwachtingen naartoe, na de vele positieve kritiek van de jury dinsdag en kwamen terug met onderstaande impressies…
Jelle & Micheline

Wat?
Dit restaurant wil zich profileren als een beginnend top-restaurant, zoals het doel was van het VTM-programma. Ze werken er dan ook enkel met de beste en meest verse ingredienten, wat gewoonlijk duidelijk wordt aan hoe uitgebreid de kaart is. Aangezien deze kaart redelijk beperkt is, en het Marktmenu regelmatig verandert, naargelang er wat er op de markt te verkrijgen is, zal deze stelling ook wel kloppen. Het interieur van d’Hoogeschool is minimalistisch en strak zonder veel poeha.
Ons verdict?
We werden door de nieuwe maître-van-dienst (en wijnkenner) Geert ontvangen en naar onze, misschien iets te fel verlichte tafel gebracht. We bestelden het huisaperitief (champagne met een lichte groene-appelsmaak) terwijl we al snel met z’n drieën gekozen hadden voor het marktmenu, ikzelf mét aangepaste wijnen (€57). We werden eerst verrast door drie degustatiehapjes: een gazpacho, een mousse van tonijn en een toastje met ganzenlever en framboos. Het trio kon ons in zijn geheel best bekoren. Ons aperitief was nog niet helemaal tot de bodem geledigd, of het voorgerecht stond al voor onze neus. We waren nu eenmaal één van de eersten in het restaurant, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat we scheel van de honger waren. Het mocht allemaal misschien net iets trager doorkomen. Later op de avond (toen het restaurant vol zat) viel dat beter mee. Het voorgerecht (Salade van asperges, appel en gerookte kip met een sorbet van wasabi en een vinaigrette van cider) was erg fris en ging perfect bij de erg fruitige witte wijn (die trouwens enorm goed beschreven werd door Geert, echt wel een aanwinst voor de zaak!). Een wow-smaak bij het gerecht had ik echter niet. Als derde gang in het marktmenu mochten we slurpen van de soep van asperges begeleid door een mousse van forel en haringeitjes. Deze combinatie was erg geslaagd: ok, de soep was wat aan de flauwere kant, maar had die sterker doorgesmaakt, was de combinatie met de forelmousse naar de vaantjes geweest. Het hoofdgerecht was pata negra met een puree van erwten, tuinbonen en pommes rissolées. Het vlees was inderdaad heel erg fijn en mals van structuur (het is dan ook de meest exclusieve Spaanse ham), zoals het bij dat dure wilde varken hoort te zijn. Alleen ben ik niet zo’n liefhebber van de hevige zoutsmaak die met het vlees noodgedwongen samengaat. De puree smaakte op den duur ook nogal gezouten doordat het vlees erop lag. De zachte rode wijn diende voor mij dus eerder als zoutblusser. Na het verfrissende meloensorbet volgde het aardbeiendessertje. b! ging hier waarschijnlijk van gesmuld hebben, want het was enorm zoet. Gelukkig werd het geheel wat gebalanceerd met versneden muntblaadjes.
Wat wij ook wel belangrijk vinden bij restaurantbezoek, is het toilet. Jammergenoeg wordt dit in 95% van de gevallen als een noodzakelijk kwaad gezien en wordt er amper geïnvesteerd in een aangename toiletruimte. In d’Hoogeschool konden we zeker niet klagen, want het was proper. Alleen jammer dat het wat klein was. Er stonden nog geen schotjes tussen de urinoirs en als je je handen stond te wassen, moest je opletten dat je geen deur tegen je hoofd kreeg. Ook jammer dat de sfeer van het restaurantinterieur niet werd doorgetrokken in de toiletten. Je wordt er van een minimalistisch interieur in een met kitschtegels bezette toiletruimte gedropt. Het breekt de sfeer een beetje. Ook jammer dat er nergens een streepje muziek te bespeuren was.
Ook Micheline zelf kwam bij ons niet echt over als een goede gastvrouw, nog veel te vaak onzeker en niet vragen of het gesmaakt heeft, als de borden worden afgeruimd, vind ik toch wel een kapitale fout!
Enfin, wat het totaalconcept betreft, waren we dus wel een beetje teleurgesteld. De jury had ons in één van de vorige afleveringen een bijna-sterrenrestaurant beloofd, maar er zal dan toch nog heel hard aan gewerkt moeten worden.
Score?
3 senseo’s – op de goeie weg!

d’Hoogeschool
Hogeschoolplein 8
3000 Leuven
016/41.33.19

6 Reacties to “d’Hoogeschool”

  1. Mick said

    “voor diegenen die niet op deze aardbol leven”
    lol
    tv kijken is leven?🙂

  2. Benjamin said

    Omdat er ook elders constant over MR wordt geschreven

    In de kranten staan ook met de regelmaat vd klok berichten over het steeds meer kritisch publiek, onder meer diir het programma.

  3. Bart said

    @ Mick: ik denk (hoop) inderdaad dat b eerder verwijst naar de kleine hype die rond Mijn Restaurant ontstaan is verwijsd – alhoewel ik me zou kunnen vergissen: he loves the little, euhm, bigger black box😉

  4. […] d’Hoogeschool […]

  5. […] schrijfsels Restaurantweek: Via Viagayid.eu, hypocrisie ten top!d’HoogeschoolStadsfeestzaal is […]

  6. […] uiteindelijke winnaars werden dus Jelle en Micheline van restaurant d’Hoogeschool, eerder al gerecenseerd door ons en persoonlijk door mij al als winnaars ingeschat vanaf aflevering 1, zij krijgen dus een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: