Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    mei 2008
    M D W D V Z Z
    « Apr   Jun »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,985 hits

Allegro

Posted by Bart op 18 mei 2008

Op het moment dat m’n ventje en T&J hun benen onder tafel schoven in d’Hoogeschool, mocht ik enkele duizenden kilometers verder gaan dineren. Al wie durft beweren dat Tsjechië geen deftige keuken te bieden heeft, maar hier vanaf nu officieel met mij een discussie over beginnen, 6 maanden na ons eerste Michelinster-restaurant, mocht ik me namelijk poepsjiek laten neerzaken in de zetels van Allegro, het restaurant van het Praagse Four Seasons hotel dat de eerste Michelinster van Oost-Europa te pakken kreeg!

Dat Praag een mooie stad is, probeerde ik hiervoor al een beetje uit te leggen, maar dat je er ook goed kan eten hoef ik zelfs niet te bepleiten!🙂
In Allegro, gelegen aan de oever van de Moldau serveert topkok Andrea Accordi een mix van Italiaanse, Mediteraanse en Continentale keuken gekruid met Boheemse invloeden en mocht hiervoor de eerste Michelinster van Oost-Europa op zijn naam schrijven. Voordien behaalde hij al eens een Michelinster met zijn restaurant in Villa La Vedetta te Firenze.

Als volleerde Bourgondiërs kozen we voor het degustatiemenu met aangepaste wijnen, waarbij de ene tongstreling de andere opvolgde:

    Espuma van ui met canneloni gevuld met ricotta

    Aziatische tijgerscampi op een bedje van puree van groene erwtjes

    Spaghetti met mediteraanse groentjes, schorpioenvis en versneden calamares met een schuim van buffelmozarella

    Gestoomde kabeljauw met mediteraans vissausje, gebakken aardappelplakjes en puree van mais

    Variaties van melklam met een puree van parmesan en warme komkommercanneloni gevuld met ricotta

    Ijsbavarois van aardbei met warme caramel

    Parfait van witte chocolade en munt met schuim van kokosnoot en limoen en witte chocoladebol gevuld met versneden aardbeitjes met munt en sabayon van saffraan

Kortom, genieten vanaf de amuse tot het dessert, de bediening gebeurde geruisloos en zonder enige haast of hinder, heerlijk… tot de rekening volgde. Gelukkig heb ik een goeie baas!🙂

3 Reacties to “Allegro”

  1. Benjamin said

    En toch, er goed eten is er nog een flinke 35% goedkoper (in 2006 toch)

  2. Bart said

    @ Benjamin: hangt er van af, als je naar een typische Tsjechische pub gaat, kan je inderdaad een dagschotel vinden voor een goeie CZK 80, een kleine EUR 4, het restaurant daarentegen heeft een paar duizend CZK per persoon gekost…

  3. Benjamin said

    Mja, da’s nogal universeel natuurlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: