Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

 • Voyeurs…

  ...kunnen ons begluren op

  Flickr!

 • Kalender

  juni 2008
  M D W D V Z Z
  « Mei   Jul »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Heel eventjes in vakjes denken

 • Woordenwolk

 • Archief

 • Blog statistieken

  • 155,154 hits
 • Advertenties

Mijn restaurant – de finale

Posted by Bart op 10 juni 2008

Zoals in een vorig postje reeds aangehaald werd, waren de laatste weken weer lekker druk voor ons, we hebben dan ook slechts een aantal dagen geleden de video met daarop de finale van Mijn Restaurant kunnen bekijken en analyseren.

Natuurlijk weten we ondertussen reeds wie de finale van Mijn Restaurant gewonnen heeft en natuurlijk begrijpen we dat het internet synoniem is met ‘zo-snel-mogelijk-berichten’ en ‘zo-veel-mogelijk-lokken’ maar: wij zijn er van overtuigd dat er ook kwaliteit moet zijn! En dat vraagt soms een beetje tijd… hum, van een statement gesproken! 🙂

Voor wie dus de laatste tijd op Mars doorgebracht heeft of tegenwoordig in Valencia woont: een eeuwigheid geleden bereikte het (vermoedelijk tegen vele verwachtingen in) redelijk populaire tv-programma Mijn Restaurant zijn hoogtepunt – al was dat dan wel eentje met veel horten en stoten.

De show was grootst opgevat met helicopters, limousines en weet-ik-wat-allemaal nog aan toe. Jammer genoeg was de enige gestroomlijnde factor aan het geheel het galakleed van ons Rani. Vraag is natuurlijk of dit aan haar of aan het concept van de eindshow te wijten was, hier rammelde namelijk meer van, dan van de presentatie en de knieën van de gastvrouw samen. Nuchtere vaststelling is echter wel dat ze ondanks de vele jaren Droomfabriek e.d. duidelijk iets van haar ervaring met grootste live shows verloren heeft.

Het publiek, bestaande uit topkoks – die zich ongetwijfeld afvroegen of ze toch niet beter hun restaurant open hadden gehouden in plaats van actief te participeren in een live-show te zitten – kon uiteraard op onze welgemeend medelijden rekenen. Medelijden dat we later eerder voor onszelf voelden toen men in de uitzending op ons gevoel probeerde in te spelen door met een horde nonkels en tantes aan te komen draven. Medelijden ook voor de duo’s die – ongelooflijk maar waar, weer eens dezelfde vragen, dezelfde opmerkingen en dezelfde tv-fragmenten voorgeschoteld kregen.
Het zo lang kunnen uitstellen: volgens ons heeft het vooral menige man doen blozen en menige vrouw jaloers gemaakt.

De uiteindelijke winnaars werden dus Jelle en Micheline van restaurant d’Hoogeschool, eerder al gerecenseerd door ons en persoonlijk door mij al als winnaars ingeschat vanaf aflevering 1, zij krijgen dus een restaurant cadeau. Yanaike en Stephanie van Exquisa werden de jammerlijke verliezers maar zullen ongetwijfeld hun restaurant heropenen.

Morele winnaars David en Lins zetten Matizze verder en mogen binnenkort een bezoekje van ons verwachten, Pieter en Ghislaine doen ook voort met hun Red Pepper mét eindelijk rode peper in hun gerechten verwerkt én gratis gekibbel – binnenkort ongetwijfeld de realityreeks: “Gepeperde passie in the Red Pepper”.

Kris en Angelo die in Gent De Charlekijn wilden opstarten, zijn er vermoedelijk aan voor de moeite wegens de ‘njet’ voor het brasserie-concept vanwege de eigenaars van het pand. En ook al kon ik ze niet uitstaan, hierbij toch een fotootje… al is het enkel omwille van de schitterende ondertiteling van “à la minute” koken! Volgende keer toch een tekstschrijver zoeken die ook enige affiniteit heeft met koken denk ik dan. 😉

STA70390 (Large)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: