Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    juni 2008
    M D W D V Z Z
    « Mei   Jul »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,982 hits

Restaurantweek: ’t Zolderke

Posted by Bert op 12 juni 2008

Zondagavond was het laatste restaurant in de reeks van Restaurantweek aan de beurt: ’t Zolderke. Samen met T&J hebben we nog eens ons benen onder tafel geschoven in het Antwerpse centrum.


Wat?
Dit restaurant, in het gezelligste deeltje van Antwerpen (vlakbij het Conscienceplein), is een no-nonsens etablissement is gevestigd in een 16e-eeuws pand en verspreid over 3 verdiepingen. De naam verwijst waarschijnlijk naar de balken in het plafond, die wat zolderachtig aandoen. Het geheel is dan ook redelijk sfeervol en straalt rust uit. Toch miste ik nog iets in het interieur, maar wat, dat blijft mij nog een raadsel… De website beweert dat de chef dweept met klassieke waarden mét een verrassende toets. En dat was nu net wat wij wilden uittesten, maar die verrassende toets hebben wij niet direct gevonden…

Ons verdict?
Dit restaurant wil zich niet echt profileren als een toprestaurant. Men mikt eerder op mensen die op zoek zijn naar een charmant restaurantje, waar je voor een lagere prijs, goed kunt eten. Dit is bijvoorbeeld te merken aan het ontbreken van een amuse-gueule bij de aperitief. Het voorgerecht was een escabêche (gemarineerd) van Bretoense sardientjes met salade van jonge groentjes. Dit is sowieso iets wat ik niet zou bestellen op restaurant, maar in het kader van de Restaurantweek is het, eten wat de pot schaft. De smaak zat goed, maar ik ben nu eenmaal geen pilchardsfan en liet het dus bij wat proeven. De groentjes met wat groene appel bij waren lekker fris. Het hoofdgerecht was gemarineerde pladijs met broccolipuree, extra vergine olijfolie en limoen. Deze vis was lekker en perfect gebakken. Alleen was het weer vis, terwijl ik na de sardines meer zin had in een stukje vlees… Tweemaal vis op de menu vind ik er net over. De inspiratieloze puree smaakte net iets te flets. Tot slot het dessert: Crème brûlée met speculaaskruiden. Ook dit gerecht kon mij niet bekoren. De pudding was warm (en hoort dus koud te zijn), de suiker niet over de volledige schaal verspreid en te dik erop gelegd, niet met een gasbrander gekaramelliseerd, en van ver werd er nog speculooskruim op gegooid. Alles wat je dus slecht kunt doen met een crème brûlée, was dus fout! Het kon mij dus ook niet bekoren.
Gelukkig maakte de erg vriendelijke bediening ons wat milder in het punten geven. Toch geeft het eten de doorslag en aangezien ik door de vele marinades en olie een overhoop liggende maag aan dit etentje overhield, ben ik toch niet overtuigd…

Score?
2 senseo’s – dat kan beter!

3 Reacties to “Restaurantweek: ’t Zolderke”

  1. Benjamin said

    Al die restorekeningen😛

    Mmmm, geen bemoedigend verhaal (maag overhoop) om er naartoe te gaan…

  2. Emanuel said

    Dat klinkt niet zo goed! En nu dieeten tot de volgende rest-week?😀

  3. Bart said

    Diëten? Niets van! Binnenkort een huwelijksfeest dan weer even naar Parijs de kg’s zullen er bijvliegen!🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: