Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

 • Voyeurs…

  ...kunnen ons begluren op

  Flickr!

 • Kalender

  augustus 2008
  M D W D V Z Z
  « Jul   Sep »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Heel eventjes in vakjes denken

 • Woordenwolk

 • Archief

 • Blog statistieken

  • 155,275 hits
 • Advertenties

Things we dislike

Posted by Bert op 6 augustus 2008

Van Kev-in-wonderland kregen we een stokje door… niet dat hij ons daar zo’n enorm plezier mee doet, want stokjes zijn gewoonlijk niet ons ding én blijven dan ook meestal in de kast liggen. 🙂
Maar deze keer doen we ons best om er toch eens werk van te maken! Het is dan ook een serieuze opdracht: maak een lijstje van de 25 dingen die je tenen doen krullen van ergernis… nood breekt dus wet en daarom zullen we eens lekker negatief doen vandaag!


In de categorie verkeer:
– Middenstrookrijders en dan vooral die soort die met hun neus op hun gps geplakt hangen en vervaarlijk van links naar rechts zwalpen.
– Bompa’s met een klak op, met een wagen met nummerplaat die aan de oorlog doet denken en die denken dat ze met hun karreke in ’t rusthuis rondlopen/rijden.
– Files en… nog veel erger: kijkfiles, ook al rijd ik zelf ook wat trager als ik er passeer… ik heb tenslotte lang genoeg aangeschoven om er nu ook extra traag langs te rijden en m’n ogen de kost te geven! 🙂
– Boeren in het verkeer die denken dat ze in de broesse leven: ze hebben alle tijd én ze parkeren zich waar het hen uitkomt, een paar voorbeelden zegt u? Wel, laatst nog een blanke medemens die zich op de rijbaan parkeerde (tweevaksbaan) om snel even naar de bank te gaan of ook nog een zwarte medemens die zich voor je wagen parkeert om z’n halve huishouden te laten instappen en om te ruilen voor de andere helft.
– Mensen waar je vriendelijk voor stopt aan het zebrapad en die dan tergend traag overstrompelen en je ondertussen vragend en beschuldigend aankijken, want waarom ben jij eigenlijk gestopt hé, viespeuk?!

In de categorie voeding:
– yoghurtpotjes in een pak van 8 die niet lossen van elkaar waardoor je een ganse kwak yoghurt op de grond kiepert (net nog mogen ondervinden, zucht).
– Straciatella ijs met te weinig of zelfs geen chocoladestukjes in, mail ons als je interesse zou hebben voor dit merk!
– Mensen die insecten eten.
– Tomaten en bananen waar het (trouwens giftige) bloemoverblijfseltje niet uit- of afgesneden werd.
– Obers die vergeten te vragen hoe je steak gebakken moet zijn, obers die de bakwijzes zelf niet kennen én koks die niet weten hoe steaks te bakken zoals gevraagd (voor alle duidelijkheid: bij ons saignant = rood, niet koud en niet uitgebakken!)
– Mosselen, d’uh!

11, patat, goed bezig! 🙂

In de categorie winkels:
– Kassiersters van de GB (vooral aan de Groenplaats) die niet van de slimste en al helemaal niet van de rapste zijn.
– De frigo in de Colruyt die echt wel koud is, altijd doorbijten daar, vooral omdat ons karretje meestal boordevol fruit en groenten ligt!
– Mensen die alvast hun zakje chips of blikje bier beginnen te nuttigen nog voor ze aan de kassa gepasseerd zijn. Of nog erger! Vorige week, een bejaard koppel waarvan de man lekker in de bak chocotofs (Colruyt) graaide en er een handvol in z’n zak plofte. Een rayon verder nam hij er eentje om zich daarna als volwaardige dementerende af te vragen waar die nu toch vandaag zou komen… aaaargh!

Al 14, we komen op dreef!

In de categorie ict:
– Internetverbindingen die uitvallen, hebben we hier de laatste tijd quasi dagelijks voor, allez vorige week dan toch.
– “Word” en andere Microsoft-dingen die denken dat ze slimmer zijn dan de gebruiker en nooit ‘gesaved’ hebben wanneer je computer (weer) eens zin had om te crashen…

In de categorie mensen:
– Kinderwagens, en zeker deze met twee blèters naast elkaar in – verdubbel onze ergernis en prop deze lekker op een volle bus of tram! Ouderschapsverlof = thuisblijven! 😀
– Mensen die stinken, uren in de wind, en dan nog het openbaar vervoer durven nemen, zijn ook meestal die mensen die in de winkel hun blikje bier zitten op te drinken nog voor ze het uit de sixpack gehaald hebben.
– Mensen die “peinsen da ze’t zijn”.
– Mensen (nogal vaak Hollanders of Engelsen) die te luid spreken op plaatsen waar het niet hoort, zoals op restaurant of aan de gsm, nou, ‘eeeeeeenig’ en ‘geeeeeeinig’ toch?
– Meelopers, mmm, beste voorbeeld vind ik de studentendopen: doe je enkel maar mee om er bij te horen.
– Totentrekkers
– Tradities

In de categorie reizen:
– Gesloten kerken waarvan ik (bert) net een mooie bespreking voorbereid had.
– Openbare toiletten die er niet zijn of die nergens te bespeuren zijn.
Voor beide zaken gaan we daarom graag naar Frankrijk op reis: kerken zijn altijd open en in elk onogelijk dorpje is er een openbaar toilet!

Dit stokje geven we met veel plezier door aan K en T&J… gewoon… omdat er zo dan ook weer eens iets op hun blog komt 😀

Lege blogs! Nog een ergernis! 😀 Wooohooe, the little devil has awoken! 🙂

Advertenties

3 Reacties to “Things we dislike”

 1. Benjamin said

  Nou moe, een hele waslijst!

 2. Reynie said

  Ik ga (bijna) helemaal akkoord met dit lijstje. 😉

 3. Bart said

  @ Reynie: oef, we kregen al schrik dat we onszelf als “moeilijke mensen” zouden moeten gaan bestempelen 🙂 als je wil mag je ook je lijstje maken! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: