Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    januari 2009
    M D W D V Z Z
    « Dec   Feb »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 153,978 hits

Restaurant Sud et Sol (Sint-Truiden)

Posted by Bert op 4 januari 2009

We schrokken toch wel even dat onze laatste restaurantbespreking ondertussen al van 12 augustus vorig jaar dateert. Dringend tijd dus om nog eens van wal te steken met een nieuwe bespreking, namelijk dat waar ‘k het eind vorig jaar nog over had: Sud et Sol in Sint-Truiden. We mochten er namelijk met z’n tweeën dineren voor de prijs van één…

haard sud et sol


Wat?
Dit restaurant legt, zoals de naam al laat blijken, de nadruk op de zuiderse smaken met specialiteiten die de sfeer van de Middelandse Zee uitstralen. Het pas gerenoveerde restaurant heeft een sfeervolle zaal met oog voor detail en een aangenaame (en vooral opwarmend) haardvuur. Zowel de menukaart als de wijnkaart stralen zuiderse sfeer uit. Ze bieden er zowel vis-, vlees- als pastagerechten aan, telkens van een zuiderse toets voorzien. Zelfs de naam van de patron en chef-kok klinkt erg zuiders: Marco Caforio…

Ons verdict?
Voor ons was het Herfstmenu gereserveerd. Om onze maag open te zetten werden we geprikkeld door een Bocconchino dello Chef (een toastje met lekker frisse minimozarella). Voor het hoofdgerecht koos b! voor de ravioli met truffel met een beurre blanc van zalmeitjes. Als ontmaagding wat truffel betreft viel dit best in de smaak. Het gerechtje was misschien iets te zout, maar daar zullen die zalmeitjes wel voor iets tussen zitten… Lekker! Ik koos voor de andere mogelijkheid: Carpaccio van zalm met gefruite oesterzwammen en een sherrydressing. De zalm was ultrafijn gesneden en dus erg fris smakend. De bijhorende wijn, die trouwens royaal werd bijgevuld, maakte het geheel af. Als intermezzo werden we verrast met soepje van boschampignons. Wat ons betreft mocht er wat minder met het zoutvat gestrooid worden, maar de smaak zat goed.
Als hoofdgerecht koos b! voor de victoriabaars met een risotto van Shii-take (een Aziatische paddenstoel) afgelijnd met rode paprika. De vis op zich was goed, met een bijpassend sausje. De risotto viel ietsje tegen, want ze mankeerde misschien wat meer power… Wat extra groentjes op het bord hadden een groentenliefhebber ook meer bekoord. Ik koos opnieuw voor de andere optie: everzwijnfilet met spijkerzwammen in een spiegel van barolo en balsamico. Na de oesterzwammen en boschampignons was ik volledig into autumn met spijkerzwammen deze keer. De filet was misschien iets te hard gebakken, waardoor ze wat droger was. Maar af en toe eens spoelen met een passende en lekkere rode wijn kon dit verhelpen. Als dessert kregen we Cassata Milanese, wat eigenlijk een driekleurenijsje is. Misstaat nooit als afsluiter: lekker luchtig en verzachtend.
Voor een goede 70 euro konden we met z’n tweeën genieten van een aangenaam interieur (zonder veel last te hebben van andere restaurantbezoekers, en dat waren er veel die dag), goede en joviale (Limburgse) bediening, lekker eten met bijpassende wijnen, elk een koffie en bij de rekening een lekker likeurtje en Italiaans muntje. We werden er kortom verwend voor onze prijs. Jammer dat de toiletten het geheel niet afmaakten en niet aanleunden bij het interieur van de zaak…

Wil je ook dergelijk menu eens met eigen smaakpapillen te lijf gaan? Kijk dan eens op de website van het restaurant. Je kan er misschien ook meedingen naar een gratis menu…

Score?
4 senseo’s – Magnificent my dear!

4 senseo's - magnificent my dear!

Sud et Sol
Plankstraat 2
3800 Sint-Truiden
011/68 66 60

2 Reacties to “Restaurant Sud et Sol (Sint-Truiden)”

  1. Benjamin said

    Klinkt overtuig(en)d

  2. marco said

    fij dat jullie een recensie geplaatst hebben
    doet deugd

    groetjes en tot nog eens
    marco (sudetsol)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers op de volgende wijze: