Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

 • Voyeurs…

  ...kunnen ons begluren op

  Flickr!

 • Kalender

  april 2009
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Heel eventjes in vakjes denken

 • Woordenwolk

 • Archief

 • Blog statistieken

  • 155,275 hits
 • Advertenties

Antwerp 10 Miles: Impressies van een dagje afzien

Posted by Bert op 27 april 2009

Na twee keer deelnemen aan de 20km van Brussel en vandaag de derde deelname aan de Antwerp 10 Miles, zou je denken dat het routine wordt, maar niets is minder waar. Ook nu hebben we best wel wat stress, want we zullen en moeten die finish van de 10 miles ook dit jaar halen. Dat is ons enige doel. Tijden zijn voor ons minder belangrijk, zeker gezien onze heel minieme voorbereiding de voorbije maanden. De voorbereidingsplannen waren uitstekend, zo rond Nieuwjaar bij de goede voornemens, maar bij de uitvoering hebben we wat steken laten vallen, waardoor we aan de startstreep komen zonder al te veel kilometers in de benen. Het is ooit beter geweest, dus wordt het een looptocht op karakter vandaag…


We staan een paar honderd meter van de start verwijderd wanneer het startschot weerklinkt. Zo’n 10 minuten later komt er beweging in het pak volk. We staan er dan ook met meer dan 13.000 lopers, dus dat duurt wel eventjes voor de trein kan vertrekken. Gelukkig is het gestopt met regen en komt de zon zelfs, zij het heel schuchter, door de wolken piepen.

We lopen de matten over, ons persoonlijk startschot. Het nieuwe trechtersysteem doet duidelijk zijn werk, want we kunnen direct beginnen lopen in de plaats van nog wat verder slenteren in de groep zoals vorig jaar. Een pluim voor de organisatie! We zetten direct koers richting Kennedytunnel. We lopen de autostrade op en zien al snel de donkere ingang van de tunnel onder de Schelde. Het geeft een onbeschrijfelijk gevoel om die tunnel in te lopen. Alles lijkt zoveel grootser en indrukwekkender wanneer je er te voet induikt, dan als je dat met de wagen doet. Een uniek spektakel, dat nog eens wordt versterkt door de vele aanmoedigingen van supporters langs de kant. Eenmaal in het oranje licht van de tunnel zijn we op onszelf aangewezen. Geen aanmoedigingen meer, enkel de cadans van de vele sportschoenen op het asfalt werkt nog iets of wat aanstekelijk.

Terug in de buitenlucht, een eerste hap naar adem na zo’n stuk omhoog klimmen. We zwaaien nog eens naar de auto’s in de file aan de overkant en lopen dan nog steeds gezwind richting Vlinderpaleis. De eerste afhakers die het lopen al afgezworen hebben, halen we met veel plezier in. De Bolivartunnel, onder het justitiepaleis door, blijkt toch wel een kuitenbijter te zijn. Een korte, maar erg steile helling doet onze kuiten voor het eerst tegenpruttelen. Maar zonder al te veel schade duiken we de binnenstad in. Na een eerste waterbevoorrading zijn onze batterijen weer opgeladen voor een tochtje over de kaaien langs de Schelde. Ons eindpunt op Linkeroever is in zicht, maar we moeten eerst nog heel wat kilometers afhaspelen.

Ter hoogte van Sint-Pietersvliet moeten we een reeks kasseien trotseren. Opletten voor het verzwikken van de voeten is hier de boodschap, maar het zijn vooral mijn knieën die deze kasseien maar niks vinden. Uiteindelijk bereiken we zonder schade de Meir. Dit walhalla voor de winkelende medemens ziet voor de gelegenheid eens niet zwart van de shoppers, maar wel van duizenden lopers die ondertussen vaak al wat rood aangeschoten zijn. Eenmaal op de Leien aangekomen, heb ik voor het eerst het gevoel dat de eindstreep in zicht is. Nog de Waaslandtunnel, beter gekend als de konijnenpijp, door en we zijn er. Maar uit vorige deelnames weet ik maar al te goed dat deze tunnel een ware beproeving is. Meer dan 1 volle kilometer omhoog lopen met aan het einde van de tunnel het licht waar iedereen naar smacht lijkt een echte tantaluskwelling, zeker met al die kilometers in de benen. Naar jaarlijkse gewoonte zien we hier, onder de gemoedelijke stroming van de Schelde, toch een paar enkelingen merkwaardig horizontaal liggen. Vaak in een ambulance, soms nog gewoon op het asfalt van de door roet zwartgeblakerde tunnel.

Na zo’n 2 kilometer zonder enig daglicht, kruipen we uit het zwarte gat, de bewoonde wereld weer in. De eindstreep is nu letterlijk in zicht en daar profiteren we van door nog een extra tandje bij te steken en het op een spurtje te trekken. Na nog wat aanmoedigingen van enkele collega’s lopen we de eindmeet over in een acceptabele tijd van ongeveer 1u45’, schat ik, gelijkaardig aan vorig jaar. We zijn er gezien de magere voorbereiding best tevreden mee. Maar wanneer het lopen stopt en we wat los wandelen, terwijl we goed voorzien worden van sportdrankjes van de sponsors én een nieuwe goudachtige medaille, voelen de benen toch wel wat raar aan. Precies of die zijn geen deel meer van de rest van mijn lichaam. Die hangen daar maar wat te stappen. Maar na wat stretchen mag ik de benen echter weer tot de mijne rekenen…

Nu hebben we toch wel het traditionele pak friet na de loopwedstrijd verdiend, al zeg ik het zelf!

b, The Day After

Advertenties

4 Reacties to “Antwerp 10 Miles: Impressies van een dagje afzien”

 1. Benjamin said

  Proficiat!

 2. Gyselinck Tamara said

  hallo,

  tamara hier.
  ik heb zelf ook mee gelopen met de 10 miles en het was grandioos,gewoon top!

  bij het lezen van dit verslag ervaar je echt hoe het is geweest.
  zo mooi beschreven,de sfeer,het afzien,…

  prachtige tekst!!ik print hem alvast uit voor in mijn archief!
  mercikes!

  ah ja mijn tijd was 1.48’en 23sec. Ook niet slecht hé?!

 3. Bert said

  Leuk te horen dat mensen kunnen meegenieten van mijn literaire zelf 🙂
  Onze exacte tijd dit jaar was 1u45’52”. Gelijk aan vorig jaar dus. We zijn daar ook tevreden mee 🙂

 4. Vera said

  proficiat mannen, ik heb alles gezien vanaf mijn terras en ja het was een massa lopers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: