Just b&b!

…dagelijkse belevenissen live from nr53!

  • Voyeurs…

    ...kunnen ons begluren op

    Flickr!

  • Kalender

    mei 2009
    M D W D V Z Z
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Heel eventjes in vakjes denken

  • Woordenwolk

  • Archief

  • Blog statistieken

    • 158.410 hits

Mijn Restaurant: Bigarreaux

Posted by Bart op 24 mei 2009

Net zoals vorig jaar hebben we ook nu weer onze duit in het zakje van het gastronomische mediacircus “Mijn Restaurant” gedaan. Reeds vroeg in de reeks hadden Ann en Tom onze sympathie al volledig gewonnen, gisteren maakten we er dan ook een gezellig dagje Sintruin van, met als hoogtepunt een diner in Bigarreaux.

Wat?
Ook dit jaar kregen 5 duo’s de mogelijkheid hun horeca-droom in vervulling te laten gaan, bij Ann & Tom was dit de opstart van hun eigen restaurant onder de naam “Omnivoor“. Aangezien de jury dit niet zo lekker bekken vond kreeg het oude Bogaardenklooser aan de Diesterstraat, dat tot voor kort nog dienst deed als binnenspeeltuin, uiteindelijk een 2e leven als klasserestaurant “Bigarreaux”, geef toe, een naam die even lekker plakt als de gelijknamige bigarreau kers! 🙂

De zaak zelf is heel smaakvol ingericht, uitspraken à la “ons is het duidelijk dat het concept onduidelijk is” en dergelijke zijn volledig van toepassing: je kan het nog best omschrijven als eigentijdse chique zonder allures én met respect voor de eigenheid van het pand – tot zover onze amateuristische kennis van dure woordjes. 🙂

Ons verdict?
Ook al hadden we stiekem gehoopt op een aangepast ontvangst door Ann & Tom, waren we allesbehalve teleurgesteld toen we door Tom’s stand-in naar onze tafel begeleid werden. Ook door maître Rob werden we vriendelijk welkom geheten, hij maakte ons er attent op dat het uitbaters duo bezig was met de laatste campagne-loodjes en verontschuldigde zich voor de beperkte kaart. Vermits we zeker en vast alle specialiteiten van het huis wensten te proeven, kozen we voor het viergangenmenu (EUR 43,00) met aangepaste wijnen (EUR 16,00). Onze keuze was dan ook makkelijk gemaakt en vanaf dat moment was het op automatische piloot volop genieten.

Als eerste werd de amuse, bestaande uit grijze garnaaltjes met gehakt hoeve-ei op een crème van bloemkool op tafel getoverd – een prima gezel voor de Prosecco rossi die als huisaperitief geserveerd werd. Het voorgerecht omvatte een torentje van carpaccio van tijgergarnaal en Sint-Jacobsvrucht afgewerkt met panna cotta en gazpacho van komkommer. Al bij al een prima en vooral frisse starter perfect passend bij het heerlijke zomerse weer. Het tussengerecht was – voor mij althans – de revelatie van de dag: ravioli met gekonfijte varkenswangetjes, cherry tomaat, Maaseiker kaas en schuim van Grimbergen Blond: hemels! En zoals de trouwe fans van het programma terecht zullen opmerken: inderdaad het gerechtje dat door Ann en sous-chef Kim uitgedacht werd tijdens de proef met de Belgische kazen.
Als hoofdgerecht kregen we savourette van varken op een zalf van artisjok (heerlijk!) vergezeld met Limburgse asperges en lentegroentjes en lenteaardappeltjes voorgeschoteld. Eenvoudig en prima uitgebalanceerd, meer moet dat niet zijn! De afsluiter van het degustatiemenu was eens chocoladedessert: een quenelle van chocolademousse op een zakdoekje van chocolade vergezeld met vanilleijs en een chocoladekoekje, heel sober versierd met enkele druppels coulis van cassis – meer moet dat absoluut niet zijn!
De koffie op het einde maakte het diner compleet, ook hier werden we weer aangenaam verrast door de crème brulée (die nog lichtjes in de fik stond) en de kers – perfectionisme noemen we dat! 🙂

Niet enkel gastronomisch werden er hoge toppen geschoren: ook de bediening gebeurde vlot en ongedwongen. Het enige minpuntje dat we konden noteren was dat bij het uitschenken van de wijn niet correct werd “afgedraaid”? Hierdoor was het tafelkleed niet meer geheel onbevlekt… maar goed, dat noemen ze details, niet? 🙂

Score?
4 senseo’s – magnificent my dear!
4 senseo's - magnificent my dear!

Bigarreaux
Diesterstraat 44
3800 Sint-Truiden
011/75.42.78

4 Reacties to “Mijn Restaurant: Bigarreaux”

  1. Dirk Spiessens said

    Bedankt voor de positieve noot over mijn favoriet. Dirk

  2. yvonne said

    beste anne en tom ik vele malen voor julie gestemd en zit vol ongeduld te wachten op julie overwinnig veel succes en groetjes uit diest yvonne

  3. Tommy said

    Jammer genoeg is het moeten sluiten, wij zijn er niet geraakt.
    Maar ik hou ook zo niet van de grote drukte, misschien dat ik het me nu moet beklagen door de sluiting.
    Maar wie weet hebben ze wel de ambitie om nog iets nieuw op te starten hé.

    😉

  4. Voor mij waren ze ook de favorieten.

Plaats een reactie